Carsten Bang

_02.JPG
_05.jpg
_03.JPG
_04.jpg
_01.JPG

 

”Carsten Bang tilfører filmen et stænk af satanisk galskab som

en bindegal kontrolfreak fra Københavns Kommune”

Politiken (Anja & Viktor – I medgang & medgang)

Update

 

2015

 
09.09.2015: "5. HALVLEG".
 
Det er ikke mange updates jeg får fyret af... men synes lige det er værd at nævne, at "5. Halvleg" nu er i luften... hver torsdag kl. 21:00 på Kanal 5. 
 
 
01.04.2015: Dyret!
 
DYRET! kommer ikke på det gammeldags medie DVD... eller på VHS... men på VOD:
 
          FBI.tv
 
          Blockbuster
 
          iTunes
 
 
26.02.15: The year of the goat.
 
Året er godt i gang... og hver fredag - indtil april - er der Badabing med Bang på P4. 
 
 

2014

 
17.11.14: Enden på begyndelsen - eller begyndelsen på enden!
 
Så er det slut med DYRET! Dyret er buret inde igen. Jeg skal dog lige - for en god ordens skyld - gøre opmærksom på, at ingen dyr er kommet til skade under udarbejdelsen af dette show. Det skulle da lige være menneskedyret!
 
14.09.14: Og starten er gået...
 

DYRET! er kommet rigtigt godt ud af startblokkene... og har fået kastet 4 stjerner af sig både i Politiken BT & Berlingske. Et dyr der både har opholdt sig i startblokke og har fået kaste stjerner efter sig!!!

 

”Grinene ruller som fine bølgeskvulp”
Berlingske ******

 

”Gedigen komik og masser af grin”
Politiken ******

 
”Carsten Bangs virkelige stjerne består i evnen til at aflevere sine stød forsonende og afvæbnende, rundt, næsten jovialt og så alligevel stadig så sylespidst, at giften trænger ind. Det er 'ingen kunst' at hvæse sine pointer ud i salen. Det er rutineret at levere dem legende let”
BT ******
 
12.0914: Klar - parat - start.
 
Så er premieren veloverstået; en dejlig aften i Viften i Rødovre... og hvis jeg selv skal sige det (og det føler jeg lige at jeg skal) så er den mere end "vel" overstået. Glæder mig nu endnu mere til resten af turnéen. 
 
05.09.14: En sniger...
 
I aften er der snigpremiere på DYRET! på BaggårdTeatret i Svendborg... efter dejlige udbytterige testshows på Lygten Station, Comedy Zoo og ikke mindst Hadsund Kulturcenter... Søndag og mandag har jeg så de to sidste tests på Teater Play på Amager... inden premieren i Viften i Rødovre: 911.
 
15.08.14: To shows mere...
 
Så er der to shows mere på turnéplanen... i Slagelse Musikhus lørdag d. 25. oktober.. og i Tinghallen i Viborg søndag d. 9. november. 
 
29.07.14: And the beat goes on...
 
Musikken til showet er klar; "Beast" hedder nummeret... og LIGE NU sidder jeg gør alle jokes klar.
 
28.05.14: ... and yet another.
 
Så er Vendelbohus i Hjørring kommet på tour-planen... Kan ikke andet end blive endnu end fornøjelse i 9800.
 
24.04.14: BEATS.
 
På BaggårdTeatret i Svendborg afholdt jeg d. 20. februar en åben workshop hvor publikum blev inddraget i skabelsen af DYRET! Det var en sjov, spændende og grænseoverskridende ny måde for mig at arbejde på et nyt show... og det gav en masse dejlige input fra publikum. 
 
Her to måneder senere, stiller jeg op til BaggårdsBEATS på samme teater, hvor jeg i en samtale med sociologen Henrik Dahl arbejder videre på skabelsen af DYRET! Henrik var min fremragende underviser på cand.merc.-studiet tilbage i begyndelsen af 90´erne - og desuden vejleder på den kandidatahandling jeg aldrig fik skrevet færdig. Nu har han chancen for at vejlede mig i færdiggørelsen af DYRET!
 
11.04.14: Yet another show.
 
Så er Nykøbing Falster Teater komme med på tour-planen. 
 
27.03.14: Twitter.
 
Har nu været på Twitter i 22 dage... og har nået 50 tweets!
 
11.03.14: Et halvt år til premiere på DYRET!
 
Så er der en foreløbig tourplan her på siden: "DYRET! 2014"
 
05.02.14: Countdown.
 
Nedtællingen til "DYRET!" er i fuld gang... Jeg er i fuld gang... 11. september bliver aldrig den samme!
 
 

2013

 
28.11.13: Comedy Aid.
 
Årets Comedy Aid - til fordel for Red Barnet - finder sted i Musikhuset i Aarhus d. 27. dec. - i Esbjerg Musikhus d. 28. dec. - og i Falconer i København d. 30. dec. Værter: Christan Fuhlendorff & Carsten Bang.
 
28.8.13: CZOT.
Så er den nye hjemmeside oppe at køre... og om få dage kører "Comedy Zoo On Tour". Begynder på lørdag d. 31.8. på Skråen i Aalborg... og kører så hele september rundt i landet sammen med Geo og Fuhlendorff... sluttende af på Comedy Zoo i København i den første uge af oktober. SES!
 
 

2012

 
9.12.12: Comedy Aid.

- Aarhus, Musikhuset. Torsdag d. 27.12 kl. 15:00 & 20:00.

- Odense, Stadium Arena Fyn. Fredag d. 28.12 kl. 20:00.

- København, Tivoli Hotel & Congress Center. Lørdag d. 29.12 kl. 15:00 & 20:00. 

 
3.10.12: The Dad.

På Bellevue Teatret spiller Anders W. Berthelsen "Far - har du styr på det?", som jeg har oversat fra "The Dad"... og været med til at bearbejde.

 

"Anders W. funkler som far"... "Det kunne blive akavet og udansk. Men allerede fra første anslag står to ting klart: tekstforfatteren, komikeren Carsten Bang har givet forlægget en skarp, både underfundig og sarkastisk dansk tone. Og vigtigere: Anders W. investerer sig selv 100 pct i sin fortælling", BT ******

 

"Fire stjerner til en skuespiller, der lægger så meget af sig selv i forestillingen, at den fortællende og punchline-baserede stand-up genre på en gang bliver underholdende og vedkommende", MetroXpress ****** 

 
12.8.12: Zulu Comedy Festival & Comedy Zoo On Tour. 
Har lige smidt en turné-plan for 'Comedy Zoo On Tour' her på siden. Ser frem til turné i selskab med Omar Marzouk og Ruben Søltoft.

 

... og har lige smidt et par udvalgte shows på fra 'Zulu Comedy Festival'... bl.a. showet 'Én'; Én mand, én mikrofon, én publikummer, én time.

 
10.3.12: Dvd-anmeldelser.

CinemaOnline.dk: "Et underfundigt show om os selv, vores ego og vores ulastelige evne til at pege fingre." ****** 

 

"Man kan også vælge kommentatorspor til selve showet. En usædvanlig feature i denne udgivelsessammenhæng, men hvis man giver det en chance, så får man mange guldkorn og tanker bag showet, når Bang & Remme voice-over´er sig gennem Plukker Kameler."

 

FilmnytDVD.dk: "Han har meget på hjerte, og det er bestemt ikke plat prutte-humor og dødssyge one-liners. Derimod pirker han og borer dybt i vi menneskers snæversyn og bedrevidenhed." ******

 

"Da jeg læste bag på coveret at Carsten Bang havde selskab af poeten Vagn Remme og således ville blande poesi med stand-up, var min første reaktion, at det var noget søgt og langt ude. Men ... det fungerer skisme."

 

OnFilm.dk: "Bang har poeten, Vagn Remme, ved sin side. Han ankommer og sætter kommaer med sine digte, og fusionen af comedy og poesi fungerer egentlig rigtig godt... ... Især konklusionen, hvor de to interagerer, er en lille, alvorlig perle i den ellers ret lette stemning." ******

 

"Ekstramaterialet består af Remmes digte på skrift. Ved at læse dem, efter man har set showet, er det nemmere at forstå brugen af dem, fordi man har tid til at forolke dem og sætte dem i kontekst med showets ramme." 

 
28.2.12: DVD!

Så er "Plukker kameler" ude på dvd.

 
 

2011

 
30.11.11: Turnéen er slut. Den dør er lukket! 

This is the end

Beautiful friend

This is the end

My only friend, the end

It hurts to set you free

But you´ll never follow me

The end of laughter and soft lies

The end of nights we tried to die

This is the end

                            The Doors 

 
18.10.11: Another one...

Det udsolgte show i Aalborg har kastet endnu et show af sig... d. 29. november... Skråen... Nordkraft! 

 
3.10.11: Så plukkes der kameler... 

"Plukker kameler" er i gang... og første uge bød på en dejlig premiere i Viften i Rødovre... og på to dejlige shows i Birkerød og Fredericia. Det var, ikke med andre ord - men med samme ord; dejligt.

 

Og med overskriften; "Kamelplukkende stand-up-komiker hører stadig til i superligaen" kastede premieren ****** af sig i Politiken. 

 
2.9.11: En sidebemærkning. 

"Evolution" genopsættes her i efteråret, og denne anmeldelse er lige dukket op i Teateravisen.dk. ******

 

"BaggårdTeatret leger med fysikforsøg i formidlingen af de allerstørste spørgsmål i Carsten Bangs interessante teenageforestilling 'Evolution'".

 

"Det er dramatikeren Carsten Bang, der har skabt denne fysikforsøgsmonolog, som i tempo og sprogvirkelig rammer de unge".

 
24.8.11: Endnu et show. 

Så er Musikteatret i Holstebro føjet til tour-kalenderen. Pluk.

 
14.8.11: VMC.

Så fik jeg mine sidste to deltagere - Mark Stokholm og Cecilie Frøkjær - ført igennem Vild med Comedy på Zulu. En alt i alt dejlig oplevelse... og godt at se at programmerne også blev klippet godt.

 
17.7.11: VMC.

Arbejder på showet... men fik også lige tid til at lave "Vild med Comedy" til TV2 Zulu. Premiere mandag d. 18. juli kl. 21:50 - og i den første uges programmer har jeg fornøjelsen af at være coach for Anne Kejser og Oliver Bjerrehus.

 
4.5.11: Nyt igen.

Pavillonen i Grenå er tilføjet tourplanen d. 1. november. 

 
10.4.11: Nye tour-dates.

Så kom der lige to nye shows på turnéen: Stubhuset i Støvring den 2. november og Gjethuset i Frederiksværk den 8. november.

 
7.4.11: Nostradamus. 

Det forrige teaterstykke jeg skrev - "Gud´me" - handlede om den sidste håndbold-pige i Gudmehallerne... og ca. halvandet år efter lukkede damehåndbolden i GOG.

 

Nu har jeg så skrevet et nyt teaterstykke - "Evolution" - om jordens skabelse... så nu håber jeg ikke at jorden ophører med at eksistere i slutningen af 2012.

 
5.4.11: Dramatiker 2011.

Havde i fredags premiere på teaterstykket "Evolution"... Et samarbejde mellem Baggårdteatret og Center for Kunst & Videnskab ved SDU samt Nordisk Center for Jordens Udvikling ved SDU.

 

Skuespiller; Camilla Lohmann. Instruktion; Thomas Corneliussen.

 

"Evolution" - Baggårdteatret.

 

Fyns Amts Avis  ******

 

"Evolution er bestemt seværdig og fortæller på en humoristisk måde, hvor vi egentlig alle stammer fra."

 

"Det nye teaterstykke for de lidt ældre børn, "Evolution", har plukket viden om universets tilblivelse fra forskerne, og manuskriptforfatter Carsten Bang sørger for at levere humoren i fortællingen."  

 
4.4.11: Nyt show. 

CB: Så er siden oppe at køre igen...

 

S: Hvorfor?

 

CB: Fordi et nyt show er på trapperne...

 

S: På trapperne?

 

CB: Ja...

 

S: Hvilke trapper?

 

CB: Almindelige trapper, vindeltrapper, laksetrapper og måske endda Escher-trapper. 

 
 

2010

 
17.11.10: Jul. 

Efter en uge på Comedy Zoo i København - er det gået op for mig at det snart er jul. Og blandt shows i den kommende måned, har jeg fornøjelsen at toptræde til Årets Julefrokost - JULESHOW10 - i Odense d. 26. nov.. i Århus d. 4. dec... og i København d. 3. & 10. dec... Aftenens værter: Peter & Anders Lund Madsen.

 
9.8.10: Det´ jo Løgn V.

Ser frem til to ekstra shows med "Det´jo Løgn" under Zulu Comedy Festival - på Comedy Zoo lørdag d. 28. august kl. 16.00 & 20.00.

 
18.5.10: Det´ jo Løgn IV. 

Shows is over... Turnéen sluttet af med to fede uger i København. Og nu? Jobs. Skrive teaterstykke. Golf.

 
22.4.10: Det´ jo Løgn III.

Time flies when you're having fun... Midt i turnéens uge tre... og efter dejlige shows i Horsens, Herning og Aalborg venter Odense endnu engang i aften...

 
11.4.10: Det´ jo Løgn II.

Så er turnéen sparket i gang... En dejlig første uge i Skive, Fredericia, Odense, Esbjerg og Haderslev.

 
14.3.10: Det´jo Løgn.

Mandag den 22. marts udkommer en dvd med lidt blandet fra Det´Jo Løgn... et sketchshow fra midten af halvfemserne. Det følges op af en lille turné... se turnéplan under "Det´ jo Løgn".

 
4.3.10: News.

Vintage dvd d. 22.3... Turné om en måned...

 
18.2.10: Comedy Aid 2009.

En anmelder skrev om showet i Århus: ”Carsten Bang leverede mere traditionel stand-up med en stor del pegende under bæltestedet”. Og ja, jeg var en del underbæltestedet. Jeg talte om ben, baller og det der er meget værre. Men nogen gange skal man ikke give folk det de forventer. Anmelderen tilføjede dog også, at ”som i hans show i Musikhuset tidligere på året undgik han med sin humor at blive plat…”. Selv synes jeg faktisk at det gik lidt over min egen grænse.

 

Men jeg var måske også lidt sent på den mht. det der sex. En anmelder skrev i Politiken - i anden anledning - at nu vi forladt 00´erne, så er det ”ikke længere så sjovt at grine ad sex uden grænser…”. Jeg nåede det lige. 

 
 

2009

 
18.12.09: Hjælp... 

"Comedy Aid - stand-up for livet" finder sted i Århus den 28.12 - i Vejle den 29.12 - og i København den 30.12. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med børn og unge.  

 
28.9.09: DVD. 

Så er "BANG! Jeg er død" ude på dvd... Showet blev optaget i et fyldt MusikTeater i Vejle. Blandt ekstramaterialet er "Kommentatorspor", "Alternativ slutning" samt en optagelse af bandet Aevis med "Then I´m Diseased" - musikken til "BANG! Jeg er død". 

 
17.9.09: Ordskælv. 

Litteraturfestivalen "Ordskælv" finder sted i Svendborg 17.-19. september. Mit beskedne bidrag består af teksterne "Malstrøm" og "Metal" på den litterære vandring "The Graphic vs Poetry Trail". Teksterne ledsages af grafiske værker - af henholdsvis Kirsten Bøgebjerg Manczak og Ulla Dencher - og disse kan ses i kataloget "The Graphic vs Poetry Trail", der blev udgivet første gang i forbindelse med Svendborg Festdage ´09. 

 
15.9.09: Comedy Zoo - uge 41. 

Sætter "BANG! Jeg er død" op i en uge på Comedy Zoo i København. Se nærmere

under  "Turnéen 2009" og på www.fbi.dk. 

 
9.9.09: Video.  

Har valgt at offentliggøre egne optagelse af "BANG! Jeg er død". Har også valgt at offentliggøre optagelser foretaget udenfor - i redigeret form. Release 28/9 ´09. 

 
5.4.09: DONE.

Turnéen er slut. Det var det. Over and out. Done... Fik jeg så sagt det jeg ville? Er jeg tilfreds? Opnåede jeg det jeg ville med "BANG! Jeg er død"? Ja, ja og ja.

 
 

"BANG! Jeg er død" - Trommen Hørsholm 4. Feb.

 

Anmelder: Henrik Palle  ******

 

"Refleksioner over døden kan godt være morsomt"

 

"Man mærker tydeligt, at hovedpersonen er nået til et punkt i livet, hvor vittigheder om blowjob, bolledukker og blondiner ikke i sig selv er lykken. Og det er klædeligt."

 

"Carsten Bang laver klassisk stand-up-komik, der er teknisk dygtigt udført og velskrevet. For Bang kan det knald."

 

"Han lægger fint op til sine pointer, som afleveres med en ukrukket tilbageholdenhed. Og fordi materialet er så godt, behøver han ikke skamride sine virkemidler, ikke råbe eller kravle omkring på scenegulvet."

 

 

"BANG! Jeg er død" - Musikhuset Århus 27. Feb.

 

Anmelder: Peter Mygind Thomsen  ******

 

"Sprudlende og varierende humor"

 

"Carsten Bang rammer meget bredt med hans show "Bang! Jeg er død". Det kunne man både konkludere ud fra et publikum i alle aldre samt hans humor som lystigt skifter mellem drengerøvs-humor og en mere nuanceret og voksen humor."

 

"Som titlen indikerer, er det blandt andet begrebet "døden", der bliver vendt og drejet på mange måder. Det lyder umiddelbart ikke som topunderholdning på en fredag aften, men det var det nu alligevel!"

 

"Under hele forestillingen formår han at drage publikum med samt at fange lyde eller spøjse situationer i salen. Som for eksempel når han improviserer en historie, som kun kommer frem i lyset fordi en mobiltelefon fra en af de bageste rækker ringer højt. Han er nærværende og afslappet, så man som publikum føler sig i godt selskab hele vejen igennem. Det fik showet til at virke naturligt og nærværende og ikke alt for indstuderet."

 

"Carsten Bang fremstår på intet tidspunkt plat eller overskrider grænser. Han kommer med flere grove beskyldninger og bemærkninger, men får dem fortalt med en så velsmurt ironi og humor, at man kun kan trække på smilebåndet af det. Han er utrolig god til at fortælle ting i billeder, så man ser situationen foran sig og kan se det pinlige eller komiske i hans beskrivelser."

 

"Som en parallel til hans tema om døden ligger en ting dog fast omkring hans person og hans show: Carsten Bang er alt andet end død." 

 
22.3.09: "Then I´m Diseased". 

Kun en håndfuld shows tilbage på turnéen... og så er det slut.  

 
3.3.09: Halsen på en ko. 

Der er heldigvis noget unikt ved hvert enkelt show på turnéen. I Esbjerg - i sidste uge - var det "halsen på en ko", hvilket ikke giver nogen mening hvis ikke man var til stede... Ser frem til det unikke ved de kommende shows i denne uge - i Skive, Nykøbing Mors, Silkeborg, Randers og 2 x Aalborg.   ... og så er der få ledige billetter til showet i Svendborg i næste uge. 

 
22.2.09: Solgt ud... 

Så meldes der udsolgt i Hjørring den 27. marts... 

 
20.2.09: Tik tak, tik tak... 

Det kører derudaf med "BANG! Jeg er død"... og jeg frygter den dag hvor det er slut... Jeg er faktisk mere bange for at denne turné snart er slut - end jeg er for at dø! Tiden går så hurtigt... 

 
20.2.09: "Dead man touring". 

Har fået mig nogle flere shows under bæltet... og glæder mig til et udsolgt show i aften i Odense... og til næste uge i Slagelse, Esbjerg, Århus (FÅ BILLETTER) og Vejle...

 
9.2.09: Skudt i gang.

Efter en vel overstået premiere i Hørsholm, blev det i sidste uge til yderligere tre dejlige shows i Hillerød, Køge og Ballerup. Godt endelig at komme i gang med showet, og nu glæder jeg mig til de næste mange shows de kommende to måneder...

 
31.1.09: Time goes by... (Part two).

Så er jeg klar.

 
22.1.09: Time goes by...   ... so slowly...

14 dage til premieren - og jeg har det som et barn to uger før jul. Dvs. at jeg stadig har lektier for - da jeg pudser detaljerne på showet... Og kender jeg mig selv ret, så vil jeg kigge på mit hjemmearbejde lige til det sidste...

 
10.1.09: "BANG! Jeg er død" - med ekstra show.

Så er der tilføjet et EKSTRA show i Aalborg - den 7. marts kl. 17.00.

 
4.1.09: "Så er jeg død".

En måned til the final deadline...

 
 

2008

 
18.12.08: "Then I´m Diseased".

Der er nu mindre end to måneder til premieren på "BANG! Jeg er død" - og jeg arbejder stadig på detaljerne... Nogen der derimod allerede ér færdige med deres del er Aevis (stræbere). Aevis er et lokalt band fra Svendborg - som jeg har haft fornøjelsen af at opleve live et par gange - og tidligere på året spurgte jeg dem om ikke de ville lave et nummer til "BANG! Jeg er død". Det var de heldigvis helt med på.

 

Jeg havde fornøjelsen af at være med i studiet da nummeret blev indspillet - og her fik jeg lov til at udleve en del af rock-drømmen... Det kan godt være at AC/DC kommer til Parken, men når man nu har set dem et par gange, så er det altså noget større at indspille med Aevis.   Nummeret hedder "Then I´m Diseased"...

 
1.12.08: Julekalender.

Det er så populært at genudsende en julekalender - så det gør jeg også. Følg med i historien om "Katten der gerne ville være en hund".

 
19.1.08: Turnéen dækker nu rummet.

Endnu en spilledato er tilføjet til "Bang! Jeg er død". Det er den 26. marts ´09, hvor showet skal sættes op på Månen. Det er "out of this world".

 
17.11.08: Music.

S: Hvad lavede du i går?

 

CB: Søndag...? Jeg var i studiet, for at overvære indspilningen af musikken til "BANG! Jeg er død".

 

S: Er det da en musical?

 

CB: Ja... Det bliver verdens første stand-up musical.

 

S: Er det rigtigt?

 

CB: Nej!

 
3.11.08: Show tilføjet.

Endnu en spilledato er kommet på turnéen. Det er Stubhuset i Støvring den 18. marts ´09. Det er aldrig for sent at besøge nye steder...

 
18.10.08: Endnu et show på planen.

Turen går også til Hjørring... Nærmere bestemt Vendelbohus fredag den 27. marts 2009.

 
5.10.08: Jeg har også et ansigt.

Facebook

 
5.10.08: BANG! Jeg er død.

Vi lever i en absurd verden! Hvis intet gik galt - ville der ikke være noget der fungerede. Og hvis ikke vi skulle dø - ville der ikke være noget at leve for... Så ville det hele jo være ligegyldigt.   Til februar næste år har jeg premiere på mit nye show "BANG! Jeg er død". Det lyder umiddelbart som et alvorligt emne, men det er til gengæld også noget der forener os alle; Vi skal alle dø.   Og... alvor kan godt eksistere uden humor... men humor kan ikke eksistere uden alvor.

 
27.5.08: Kort og godt!

AEVIS.

 
27.3.08: Talegaver til Børn.

På mandag d. 31/3 udkommer "Talegaver til Børn - 15 års jubilæum" i et begrænset serietrykt oplag på 15.000.   Jeg havde fornøjelsen af at være vært sammen med Lasse Rimmer - men køb ikke mindst dvd´en i den gode sags tjeneste - for at støtte Unicef og verdens børn - og for de mange gode sets fra komikerne Tobias Dybvad, Povl Carstensen, Christian Fuhlendorff, Sebastian Dorset, Anders Fjelsted, Elias Ehlers, Thomas Hartmann, Frank Hvam, Michael Schøt, Thomas Wivel, Jacob Tingleff, Dan Andersen, Brian Mørk, Omar Marzouk og Carsten Eskelund.

 
26.3.08: Momentum.

Den 3., 4. og 5. april spiller forestillingen "Gud´me" i Teater Momentum i Odense. Forestilligen spillede for fulde huse i BaggårdTeatret i Svendborg i februar og fik dejlige anmeldelser... Bor du i Odense - eller kommer du til den fynske hovedstad i den første weekend i april - så ta´ ind og se den... Du vil ikke fortryde.  

 
8.3.08: Tak!

Duné. DTU. LIVE. Sejt. Godt lavet.

 
3.3.08: Hatten af og på.

Hatten af for Zulu - og specielt hatten af for Zulu Awards. Hvor bliver man bare glad når en tv-kanal ikke ser sig for god til at sætte pris på andre kanaler. I kategorien "Årets original danske tv-program" var 4 ud af de 5 nominerede ikke fra TV2 familien - og i kategorien "Årets danske comedy tv-program" var det 2 ud af de 5. I kategorien "Årets danske radioprogram" var 4 ud af de 5 nominerede ikke fra TV2 familien - og vinderen blev fortjent "De sorte spejdere". Hatten af for Zulu og spejderne.

 

P3 gjorde mig også glad i går. Da man kl. 9.00 skulle går fra Nyhederne på P3 til Sporten skete der ikke noget. Der var tomt. Ikke en lyd. Og i den situation bliver der smidt en nød-cd på. Og i går smed man en julesang på. Og jeg blev glad. Det var så dejlig uventet - og meget dejligere at høre en julesang nu, end i november og december.  Desværre spillede de ikke julenummeret helt til slut. Så jeg var kun rigtig glad ca. ét minut. Hatten på igen.

 
26.2.08: "Den slags bruger vi ikke her".

Dansk Folkepartis Søren Espersen har truet med at stoppe Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid, hvis hun bliver indkaldt som suppleant for Johanne Schmidt-Nielsen, og i den egenskab træder op på Folketingets talerstol iført sit muslimske tørklæde. For Søren er imod alle former for hovedbeklædninger i Folketingssalen - så som "klaphatte, nissehuer, tørklæder eller burkaer ", som han har udtalt det.

 

Men lur mig om ikke det først og fremmest er et religiøst spørgsmål... Man ønsker ikke at blande religion og politik. Og det er også fint. Men er det ikke netop det man gør - blander religion og politik - hvis man IKKE lader hende betræde talerstolen iført sit tørklæde?

 

Asmaa Abdol-Hamid har ikke tænkt sig at lade sig stoppe af Søren Espersen. Han kan ellers godt virke rimelig intimiderende. Jeg har selv engang ladet mig kyse af manden (Kyse - en hovedbeklædning han sikkert heller ikke bryder sig om...). Ved Folketingsvalget i november 2001, var Jan Gintberg og jeg en tur på Christiansborg for at filme lidt på valgnatten. Jeg var klædt ud som presse-fotograf, mens Jan på afstand gik og filmede mine samtaler med forskellige mennesker. Alle (på nær én) kunne godt se det sjove i det - og jeg havde en hel del hyggelige/absurde snakke med diverse folketingsmedlemmer. Selv socialdemokrater - der jo ellers tabte valget - var friske på en uforpligtende snak.

 

Udover Venstre var Dansk Folkeparti valgets store vinder, men det gjorde ikke humøret specielt godt i lokalet hvor de holdt til. Her var stemningen lidt anderledes end de andre steder, men jeg fik mig da en lille hyggelig passiar med et par af partiets fremtrædende medlemmer. MEN så blev vi "opdaget" af daværende pressechef for DF, Søren Espersen. Han kom hen til mig og spurgte om jeg var sammen med "ham der" - idet han pegede hen på Gintberg, der stod og filmede med kameraet - og tilføjede så med fast stemme; "Den slags bruger vi ikke her". Vi gik.

 

Det var planen at optagelserne skulle bruges i en ny omgang satire på DR2 i foråret 2002, men vi valgte at droppe dem. Ikke på pga. Søren Espersen, men da optagelserne ikke længere var så aktuelle - og da kvaliteten også var lidt for svingende.

 

Og det var måske meget godt at vi droppede dem. Sørens Espersen blev i december 2001 udpeget som Dansk Folkepartis medlem i Danmarks Radios bestyrelse. Det kan jo være at han havde forsøgt at stoppe indslaget med begrundelsen; "Den slags bruger vi ikke her". 

 
4.2.08: En god premiere på "Gud´me".

Fyns Amts Avis skrev:

 

"Hot og råt. Let og raffineret".

 

"At være eller ikke at være - på, det er spørgsmålet i denne spændende blanding af stand-up og drama".

 

 

Fyns Stiftstidende skrev:  ******

 

"I skuespillet "Gud'me" er latteren smøremidlet, som får beske sandheder til at glide ned".

 

"Signe Anastassia Mannov er et scoop som HP, den sidste håndboldspiller i Gudme: Frisk og ansvarsbevidst, men med en vild længsel efter at blive opslugt af glitrende berømmelse".

 

"Hans Henrik Clemensen er halinspektøren, en selvretfærdig opsynsmand, hvis idealverden smuldrer i takt med foreningslivets fallit".

 

"Stand-up'en er dramatikeren Carsten Bangs fundament, og i samspillet med teaterinstruktøren Lasse Bo Handberg lykkes det at forene det bedste fra de to verdener. Skuespillerne pendler ubesværet mellem teater og stand-up, så regulære teatersekvenser veksler med tankebobler, som giver de undertekster, traditionelt teater sjældent kan. "Gud'me" er vedkommende nutidsteater med masser af humor, menneskekundskab og velanbragt samfundskritik".

 

Gud´me spiller sidste gang på BaggårdTeatret i Svendborg den 9. februar (med mulig forlængelse). Gæstespiller på Teater Momentum i Odense 3.-5. April. Vender senere tilbage til Svendborg - og på turné i næste sæson.

 
2.2.08: Ord. 

Punk. Krænke. Ensom. Hal. Hel. Afhængig. Time out. Stereotype. Monotype. Kind. Kind. Kind. Poetisk. Heroisk. Abstrakt. Doppler. Effekt. I aften er der premiere på Gud´me. Må Gud være med... 

 
26.1.08: Dramatik. 

Så er der en uge til at jeg debuterer som dramatiker med forestillingen "Gud´me" på BaggårdTeatret i Svendborg. Jeg har tidligere været med til at skrive forestillingen "Gynt", men det er nu første gang at jeg skal stå på egne ben. Det skal jeg så heller ikke, da mine ben ikke kommer til at optræde i forestillingen.   Benene i "Gud´me" består i stedet af to stk. der sidder på Signe Mannov og to stk. der sidder på Hans Henrik Clemensen. Og det er dygtige ben. Gode ben. Og jeg glæder mig til at se nogle af mine ord og tanker strømme ud af dem. Ikke ud af benene, men...

 

"Gud´me"  handler om en håndboldpige der gerne vil være på. Hun vil gerne være kendt. Hun vil elskes. Hun vil være alles darling. Hun vil ses. For hvis der ikke er nogen der ser én, så er man der jo ikke. "Gud´me" handler også om en halinspektør der gerne vil bevare sin stolte hal. En hal der blev bygget så folk kunne være aktive i den. Nu bygger man i stedet arenaer, hvor folk kan sidde passive og betragte de der gerne vil være på. Sidde og se de moderne gladiatorer uddele mavepustere til hinanden. Vi er skaberen af vores egen identitet.  Vi er vores egen Gud. "Gud'me" er Gudernes Hjem. Guddommeliggør mig.

 
3.1.08: Kort og godt. 

"Talegaver til Børn" blev en stor succes. For det første gav det omkring 3½ million kr. til Unicef - og for det andet var det en fest med tre udsolgte shows i Forum.